Pivnica.net
Banner

Svijet

Alkohol samo za cijepljene

P. N.   |   11.01.2022.     645

Alkohol samo za cijepljene

Od četvrtka 18. siječnja u državnim će dućanima s alkoholom i marihuanom u kanadskoj frankofonskoj pokrajini Quebec moći kupovati samo mušterije cijepljene protiv bolesti Covid-19, objavilo je tamošnje ministarstvo zdravstva. Za one koji se još nisu odlučili na vakcinaciju, eto dobrog razloga da to sada učine.

„Cilj ove mjere je da prisilimo građane koji nisu cijepljeni da ostanu kod kuće,“ izjavio je ministar zdravstva Christian Dubé i dodao: „Ako se to necijepljenim osobama ne sviđa, na raspolaganju im je veoma jednostavno rješenje – neka se cijepe!“

Pooštravanje mjera odnosi se na državnu tvrtku Société des alcools du Québec, koja u provinciji Quebec ima monopol na uvoz i distribuciju alkoholnih pića. U običnim prodavaonicama može se prodavati samo vino, pivo i cider proizvedeni u Quebecu. U sestrinskom lancu dućana firme Société québécoise du cannabis se pak prodaje marihuana.

U provinciji Quebec živi osam milijuna stanovnika, a tijekom proteklog tjedna zabilježeno je tamo 110 tisuća novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa bolnicama prijeti prebukiranost i nedostatak zdravstvenog osoblja. Naime, izvan pogona je i 20 tisuća zaraćenih zdravstvenih djelatnika, a tek se očekuje vrhunac vala soja omikron. U Quebecu su epidemiološke mjere i do sada bile stroge – zabranjeni su noćni izlasci od 22 do 5 sati, a potvrde o cijepljenju obavezne su pri ulasku u zdravstvene ustanove, ugostiteljske objekte, kazališta i zatvorene sportske objekte.

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Svijet