Ako piješ, ne vozi

  Pivske raznolije         P. N.         30.07.2022.
Ako piješ, ne vozi

Danas na snagu stupaju izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Riječ je o sveobuhvatnim intervencijama u tekst zakona, no među novim odredbama nema onih koje se tiču vožnje pod utjecajem alkohola. Ona je očito već dobro riješena i samo možemo reći da je svaka kazna za vožnju u pijanom stanju premala, jer alkohol i volan ne idu zajedno.

No, današnje uvođenje novih kategorija sudionika u prometu, a misli se prvenstveno na električne romobile, električne monocikle, segwaye i slično, sve svrstano u novu kategoriju nazvanu osobno prijevozno sredstvo, koristimo da ukažemo na zanimljivu priču staru četvrt stoljeća, iz vremena jedne velike nacionalne kampanje protiv vožnje pod utjecajem alkohola.

„Neka duhovita osoba dopisala je opaske, odnosno strgala dio daruvarskih plakata koji prate najnoviju preventivno-represivnu akciju prometne policije. Nadamo se da se nepoznati počinitelj, kao što šara po plakatima, vješto snalazi i za volanom,“ glasila je vijest u Večernjem listu od 2. prosinca 1997., garnirana dvjema fotografijama primjera intervencije na jumbo plakatima.

Tagovi

Pivo   promet   volan   vožnja   zakon   alkohol   sigurnost  


Najnovije iz kategorije Pivske raznolije
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće