Pivnica.net
Banner

Bosna i Hercegovina

Against the Grain Craftober

P. N.   |   17.09.2022.     664

Against the Grain Craftober

Slijedećih sedamnaest dana, od danas pa do ponedjeljka 3. listopada, posvuda će biti mnoštvo događaja inspiriranih Oktoberfestom, najvećih svjetskim pivskim festivalom koji je danas otvoren u Münchenu. Jedan od njih održava se u Mostaru a priređuju ga naši prijatelji i vrhunski pivari iz OldbridZ brewery i Craft beer gardena Ima i može.

„Stiže nam drugi po redu „Against The Grain“ Craftober. Za razliku od prošlogodišnjeg sedmodnevnog eventa, ovaj put slavimo pune dvije sedmice. Očekujte proširenu pivsku ponudu, DJ setove, live muziku, soul/pub food i dnevne nagrade,“ piše beer garden Ima i može na društvenim mrežama, pozivajući u grad na Neretvi sve koji su to u mogućnosti, a vole craft pivo:

OldbridZ Mostar i Craft beer garden #imaimoze vas pozivaju da zajedno proslavimo ovaj sada već tradicionalni praznik u posebnom „craft“ izdanju. Imat ćete priliku upoznati brewere i postati dio naše rastuće zajednice ljubitelja craft piva. Glavni cilj festivala je dobar provod i mjesto susreta različitih kultura, ali i edukativni otpor korporativnom i industrijskom monopolu – otuda i naziv „Against The Grain“. Festival promoviše samoodrživost, tako da je upotreba plastike kroz dvije sedmice svedena na nulu. Reciklirane staklene čaše, boce i limenke, te hrana od domaćih uzgajivača su naš „alat“. Stay tuned za još pratećih evenata.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Bosna i Hercegovina