Pivnica.net
Banner

Svijet

AB vraća stari St. Louis lager

P. N.   |   17.11.2021.     264

AB vraća stari St. Louis lager

Točionicima pivovare Anheuser Busch u St. Louisu uskoro će poteći pivo koje nitko nije mogao kušati već više od stotinu godinu. Vraća se nekadašnja perjanica najveće američke pivovare, St. Louis lager. To pivo se u St. Louisu počelo kuhati odmah po osnutku pivovare 1852. godine i bilo je glavni brand u njezinu portfoliju.

„Vraćanjem na scenu St. louis lagera ovog prosinca, želimo se odužiti zajednici koja nam je omogućila stalni rast i širenje naših konzumenata po cijelom svijetu,“ rekla je Colleen Lucas, potpredsjednica korporacijske društvene odgovornosti i baštine u kompaniji An heuser Busch.

St. Louis lager je tamnije pivo, koje je krenulo kao regionalni brand, a završilo je kao pivo koje se distribuira posvuda po svijetu. Osvojilo je zlatnu medalju na natjecanju u Philadelphiji 1876. i u Amsterdamu 1883. godine.

St. Louis lager se kuha u Research Pilot Brewery AB kompanije u St. Louisu, a temelji se na originalnom receptu iz arhiva Anheuser Busch pivovare. Bit će dostupno u prosincu u vrtnoj pivnici Anheuser Buscha u St. Louisu i to samo kratko ograničeno vrijeme.

Komentari


Podijelite ovaj članak
ArhivIzreke o pivu

Blagoslovljena je majka koja rodi pivara
Češka poslovica

Nacrtaj mi krigl
Najnovije iz kategorije Svijet