AB InBev otpušta 800 radnika

  Europa         P.N.         12.01.2010.
AB InBev otpušta 800 radnika
AB InBev otpušta 800 radnika
U Europi pada potrošnja piva, pa AB InBev, najveća svjetska pivarska kompanija, najavljuje masovno otpuštanje radnika. Samo u zemljama Zapadne Europe bit će otpušteno osamsto radnika, što je čak deset posto ukupnog broja zaposlenih i njihovim pivovarama. Kako su izjavili predstavnici kompanije, samo u Belgiji zatvaraju se 263 radna mjesta od ukupno 2700 koliko ih InBev ima u toj zemlji.
Gnjevni radnici odlučili su se na protest, pa su blokirali ulaz u pivovaru u belgijskom gradu Leuvenu.
„Nastojimo se oduprijeti problemu negativnog trenda na tržištu piva u nekoliko zapadnoeuropskih zemalja, a u svakoj je zemlji stanje drugačije,“ izjavili su predstavnici giganta. „Stoga smo analizirali svako od tih nacionalnih tržišta ponaosob.“
Kompanija Anheuser-Busch InBev prošle je godine prodale Pivovare Staropramen u Pragu i druge akvizicije u Istočnoj Europi (uključujući i hrvatsku Zagrebačku pivovaru) tvrtki CVC Capital Partners za 2,2 milijarde dolara. Ta je transakcija uključivala pivovare u Češkoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Rumunjskoj i Srbiji.
Anheuser-Busch InBev je u trećem kvartalu povećao dobit pred plaćanjem kamata, oporezivanjem, otpisom i amortizacijom (EBITDA) za dvanaest posto na 3,55 milijardi dolara. Negativne posljedice pada potrošnje kompenzirali su povećanjem cijena i smanjenjem troškova.


Najnovije iz kategorije Europa
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće