POSJETIO 876 PUBOVA

4 godine od šanka do šanka

  Velika Britanija         P. N.         14.06.2023.
4 godine od šanka do šanka

Šezdesetogodišnji David Bingham iz engleske grofovije Derbyshire okončao je prošlog utorka svoje četverogodišnje hodočašće od šanka do šanka, tijekom kojega je posjetio svih 876 podružnica svog omiljenog lanca ugostiteljskih objekata Wetherspoon na britanskom otočju. To ga je zadovoljstvo koštalo oko 30 tisuća funti.

Ovaj strastveni pivopija nije n i sanjao o takvom podvigu. Prvo je, naime, odlučio posjetiti sve pubove u svom rodnom Derbyshireu, a onda je cilj proširio na Staffordshire. „A onda sam jednostavno nastavio,“ izjavio je Bingham za Metro. Svoju je misiju započeo 2019. godine, a kao vodič služio mu je katalog lanca Wetherspoon koji mu je kupila supruga.

„Neki su posjeti bili uistinu zanimljivi. Popio sam piće u starom vatrogasnom spremištu, pa u policijskoj stanici, tramvajskom stajalištu, pa u tiskarama ili kod novinara. Velik broj tih gostionica ima sjajne priče,“ izjavio je i dodao da je 40 od ukupnog broja pubova koje je posjetio u međuvremenu zatvoreno.

A koliko ga je to četverogodišnje putovanje stajalo? „Obično sam koristio javni prijevoz, tako da sam svagdje mogao popiti pivo. Ne znam točno koliko sam potrošio. Nisam išao samo u gostionice, posjećivao sam i druga mjesta, tako da sam potrošio možda 30 tisuća funti. Svejedno je koliko sam potrošio, doživio sam sjajno iskustvo. Uistinu sam živio svoj san,“ rekao je David.

„Gospodinu Davidu Binghamu skidamo kapu za njegovo iznimno postignuće. Pun o ljudi voli Wetherspoon pubove u Ujedinjenom kraljevstvu i Irskoj, ali kome je uspjelo posjetiti ih sve?! David je to napravio. Ugradio je u taj pothvat puno vremena i energije a mi mu zahvaljujemo za vjernost našim gostionicama,“ rekao je glasnogovornik lanca Eddie Gershon.Najnovije iz kategorije Velika Britanija
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće