PIVO I GLAZBA

3x9 = Sisački festival piva

  Festivali         P. N.         08.09.2023.
3x9 = Sisački festival piva

Ovogodišnji Sisački pivski festival u znaku je triju devetki – održava se 9. 9. i 9. je po redu. Krenuo je 2015. godine, kada se navršilo 160 godina od osnutka prve sisačke pivovare, te je tim povodom organiziran i obilazak mjesta iz povijesti pivarstva grada, koji je u programu pivskog festivala ostao do danas.

Tradicija proizvodnje piva u gradu Sisku datira još od 1855. godine. Tada je u grad stigao Čeh Novak, koji je pokrenuo proizvodnju u zgradi što postoji do današnjega vremena i predstavlja najstariji industrijski pogon u gradu, piše Turistička zajednica grada Siska na svojoj web stranici. Ta je pivovara tijekom povijesti mijenjala vlasnike da bi krajem 19. stoljeća došla u vlasništvo bogate sisačko-zagrebačke obitelji Alexander, koja je bila i vlasnik Zagrebačke pivovare. Krajem 19. stoljeća kuhala je Ožujsko pivo, koje je kasnije postalo stožerni brend Zagrebačke pivovare.

U povodu osnutka prve pivovare svake godine se priređuje obilazak ruta sisačkih pivovara, dio je to programa Dana industrijske baštine. Ovaj tematski razgled organizira Gradski muzej Sisak, a kreće kod Stare pivovare, Obala Ruđera Boškovića 2 (danas stambeno-poslovni objekt), i završava kod Nove pivovare (danas Klizalište Zibel), Gundulićeva bb.

  1. Sisački festival piva

15:00 Obilazak „Ruta sisačkih pivovara“ (okupljanje kod Stare pivovare u ulici Ruđera Boškovića b.b.)

17:00 Predstavljanje craft pivovara

17:00 Kvizopija

18:30 Pivske igre

20:00 Koncerti: Edo Maajka i Zabranjeno pušenje

Zabavni park za djecu (kod Granika)

Na 9. Sisačkom festivalu piva moći ćete isprobavati piva upravo ovih craft pivara:

Crafter's

PIVIONICA

PriMarius craft pivovara

Saperlot Craft Brewery

Beckers Craft Brewery

Mihovil Šibenska pivovara

Zeppelin Craft Brewery

Turopoljska pivovara

Lepi Dečki Brewery

Pivovara 022

Udruga Aurora

Udruga Zibel

Za sve one koji nisu obožavatelji piva, svoje omiljeno piće pronaći će na štandu naših vjernih partnera i suradnika ŠRC Ugostiteljstvo.

Sisački festival piva, deveti po redu, održat će u subotu, 9. rujna kao dio manifestacije Dani industrijske baštine, navodi Facebook stranica posvećena festivalu.

Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji koristi bogatstvo svoje industrijske baštine, a samu priču je pokrenuo Gradski muzej Sisak. Zgrada u kojoj se nekada proizvodilo pivo jedna je od najstarijih građevina industrijske baštine u gradu.

Organizatori Sisačkog festivala piva su Grad Sisak, Gradski muzej Sisak i Turistička zajednica Grada Siska.

Festival piva započinje već tradicionalnim obilaskom „Rute sisačkih pivovara“ u 15 sati.
Ruta sisačkih pivovara kreće kod Stare pivovare u ulici Ruđera Boškovića b. b., a završava podrumima Nove pivovare u ulici Ivana Gundulića. Cilj obilaska je ukazivanje na bogatu pivarsku tradiciju grada koja seže od 1855. godine.

Program se nastavlja u centru grada, na prostoru prekrasne Šetnice Slave Striegla, gdje će se predstaviti desetak craft pivara iz Hrvatske, a među njima su i sisački crafteri.

U sklopu programa od 17:00 sati očekuje vas i posebno izdanje najstarijeg sisačkog pub kviza Kvizopije, posvećenog isključivo pivu, te svim popratnim sadržajima.

Uz pivo i pivske igre, te dobru gastro ponudu Siščani i njihovi gosti od 20:00 sati moći će uživati u koncertima Ede Maajke i Zabranjenog pušenja.

Za više informacija pratite Facebook najavu događaja.

Tagovi

Pivo   Sisak   festival   glazba  


Najnovije iz kategorije Festivali
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće