Pivnica.net
Banner

Pivo i sport

16 ekipa nogometnog prvenstva - 16 piva

P.N.   |   01.06.2008.     1843

16 ekipa nogometnog prvenstva - 16 piva
Da nogomet povećava potrošnju piva, opće je poznato, a kada je riječ o predstojećem Europskom prvenstvu u nogometu, profitirati neće samo pivovare iz zemalja domaćica prvenstva, Austrije i Švicarske, nego i iz svih ostalih zemalja u kojima će se pratiti utakmice, a posebno one čije reprezentacije sudjeluju. Evo kako je austrijsko-švicarsko nogometanje inspiriralo poznati hamburški lokal Kuća 131 piva.
Kultni njemački lokal došao je na ideju da za vrijeme europskog nogometnog prvenstva na pivsku listu stavi piva iz svake od 16 zemalja sudionica završnice nogometnog prvenstva. Tako će u nedjelju 8. lipnja, kada Njemačka igra protiv Poljske biti predstavljen njemački Bittburger i poljsko pivo Žywiec, a četiri dana kasnije, kada Nijemci igraju protiv Hrvatske, promociju će imati Karlovačko pivo. Na dan 16. lipnja na red dolazi austrijski Zipfer, jer Njemačka igra protiv domaćina Austrije. Na isti način predstavljat će se i piva iz zemalja koje se natječu u preostalim trima grupama – Nizozemski Heineken, Turski Efes, Francuski Kronenbourg, češki Staropramen, talijanska Birra Moretti, ili švedski Spendrups Old Gold. Španjolsku zastupa cerveza Cruzcampo, Švicarsku Appenzeller Quollfrisch, Rusiju Ivanovo Lagerbier, a Rumunjsku Ursus.
Inače Kuća 131 piva, koja posluje već više od 20 godina, na lageru konstantno ima 400 vrsta piva iz cijelog svijeta, od toga 180 stranih pivskih marki iz 60 zemalja.

Komentari


Podijelite ovaj članak
Postani pivski sommelier

ArhivIzreke o pivu

Nacrtaj mi krigl


Najnovije iz kategorije Pivo i sport